تحقیق در مورد ذرت 19 ص

فرمت فایل :word (لینک دانلود پایین صفحه) تعداد صفحات 19 صفحه
مقدمه
ذرت یکی از غلات گرمسیری و از خانواده گندمیان (گرامینه) است. ذرت نوعی گیاه علفی یک ساله است که با تئوسنت (Teosinte) و تریپساکوم (Tripsacum spp) خویشاوند است. تئوسنت نوعی علف هرز یک ساله است که از لحاظ خویشاوندی در مقایسه با تریپساکوم به ذرت نزدیک تر می باشد. گیاه شناسان اعتقاد دارند که ذرت، در نتیجه ی دو رگ گیری بین یک گیاه نا شناخته از خانواده ی گندمیان و تئوسنت به وجود آمده است.
گیاه ذرت، تنها غله ایست که در کشور مکزیک و گواتمالا تکامل یافته است. ذرت پرمحصول ترین غله دنیا به حساب می آید و از لحاظ مقدار تولید، پس از گندم و برنج قرار می گیرد. امروزه ذرت در تغذیه بسیاری از مردمان دنیا نقش اساسی دارد.
ذرت گیاه تک لپه ای ساقه بلندی است. برگ های آن به طور متناوب و به صورت افتاده در دو طرف ساقه قرار گرفته اند. زاویه بین برگ و ساقه، 90 درجه می باشد.
در اوایل رشد گیاه، بعضی از یاخته های موجود در بخش بالایی ساقه اصلی ذرت از شاخه های فرعی متمایز می شود. در انتهای این شاخه ها، عضوی به نام بلال به وجود می آید که در واقع، گل ماده گیاه ذرت است. این شاخه ها، میان گره های بسیار کوتاهی دارند که از این گره ها، برگ های تغییر شکل یافته ای به وجود می آید که هم دیگر و بلال را می پوشانند. بیرونی ترین این برگ ها، برگی است کامل که غلاف، زبانک، گوشواره و پهنک دارد. اما برگ های زیرین غیر کاملند.
موقعی که ارتفاع ساقه ذرت به 80 تا 120 سانتی متر رسید، کلاله های ابریشم مانند یا کاکل ذرت به تعداد دانه های ذرت موجود در بلال، نمایان می شوند.
تولید کننده ها
کشورهای عمده تولید کننده ی ذرت عبارتند از: ایالات متحده آمریکا، اروپای شرقی (به ویژه یوگسلاوی و رومانی)، روسیه، ایتالیا، جلگه های شمالی چین، شمال شرقی آرژانتین، جنوب شرق برزیل و آفریقای جنوبی. ایالات متحده آمریکا و آرژانتین بزرگترین کشورهای صادرکننده و ژاپن و اروپای غربی، بزرگترین واردکنندگان این غله به حساب می آیند.
در ایران ذرت معمولاً در گرگان و گنبد، خوزستان، کرمانشاه، خراسان، گیلان و مازندران تولید می گردد.
تاریخچه
بررسی های باستان شناسی و فسیل شناسی گیاهی نشان می دهد که ذرت پیوسته به صورت یک گیاه زراعی عمده تقریباً از 5000 سال پیش در مکزیک و گواتمالا کشت می شده است و بومی این نواحی است.
کریستف کلمب، یک سال پس از ورود به قاره آمریکا، در سال 1493م بذر ذرت را با خود به اسپانیا برد. این گیاه به دلیل بالا بودن عمل کردش از آنجا به پرتقال و سپس به دیگر کشورهای اروپایی برده شد. از آنجا هم این گیاه به قاره آفریقا و تعدادی از کشورهای آسیایی از جمله هند و ژاپن راه یافت.
انواع ذرت
ذرت نژادهای متعددی دارد که این ویژگی ها بر اساس ویژگی های بافت آندوسپرم دانه طبقه بندی می شوند:
ذرت بو داده: نوعی ذرت است که احتمالاً بر اثر موتاسیون به وجود آمده است. پریکارپ (خارجی تری لایه دانه) آن نازک است که این صفت برای تولید ذرت شیرین با پوست لطیف مناسب است. در این نوع ذرت، لایه ی ضخیمی از آندوسپرم سخت، آندوسپرم نشاسته ای را در بر گرفته است. دانه های نشاسته ی آندوسپرم این نوع ذرت نسبت به انواع دیگر، رطوبت بیشتری دارند که در موقع حرارت دادن، منبسط شده و تبدیل به بخار می شوند. بخار آب حاصل شده درون دانه نمی تواند به راحتی از لایه ی بیرونی سخت آندوسپرم خارج شود. به ناچار فشار زیادی به این لایه وارد می آورد و دانه را منفجر نموده و دانه پف می کند.
این ذرت معمولاً برای تهیه ی پاپ کورن یا ذرت بو داده مورد استفاده قرار می گیرد. بهترین میزان رطوبت دانه برای حداکثر پف کردن، 14 درصد می باشد.
ذرت سخت: تمام آندوسپرم این نوع ذرت که در مرکز دانه می باشد، با لایه ی سختی از آندوسپرم پوشیده شده است. دانه های رسیده این نوع ذرت، گرد، صاف و کهربایی هستند. دوره ی رشد آنها هم 80 تا 100 روز است. بلال های به دست آمده باریک بوده و تقریباً 8 ردیف دانه دارد.
ذرت دندان اسبی: این نوع ذرت دارای مخلوطی از نشاسته ی نرم و سخت می باشد. آن قسمت آندوسپرم که دارای نشاسته سخت است، پروتئین بیشتری دارد. این نوع ذرت معمولاً در نواحی ذرت خیز ایالات متحده آمریکا به عمل می آید. بلال ذرت دندان اسبی نسبتاً بزرگ بوده و 16 تا 30 ردیف دانه دارد. از خصوصیات ظاهری دانه آن، می توان به وجود نقطه ای فرو رفته در طرف تاج دانه اشاره نمود که به دلیل خشک شدن آندوسپرم نشاسته ای به وجود می آید.
ذرت نرم یا آردی: بخش عمده آندوسپرم این نوع ذرت، نشاسته است. تنها لایه نازکی از آندوسپرم سخت این نشاسته را در بر می گیرد. دانه های آن بر خلاف نوع دندان اسبی فرو رفتگی ندارد. این ذرت تنها به دلیل این که به رنگ های مختلف یافت می شود، برای تزئین غذاها از آن استفاده می شود. همچنین چون آندوسپرم آن نرم است، می توان به همان شکل و بدون خرد و له کردن آن، در تغذیه دام به کار برده شود.
ذرت شیرین: آندوسپرم این نوع ذرت شیرین، قندی و براق بوده و بر خلاف آندوسپرم ذرت های دیگر، حالت نشاسته ای ندارد. پریکارپ آن نازک بوده که در زمان رسیدن دانه، مواد قندی آن به نشاسته و سپس به دکسترین تبدیل می شود. ذرت شیرین انواع مختلفی دارد که به صورت تازه، کنسرو شده و منجمد مورد مصرف قرار می گیرد.
ذرت مومی: آندوسپرم ذرت مومی ظاهراً به شکل موم می باشد. بر خلاف ذرت های دیگر که نشاسته آندوسپرم آنها 71 تا 72 درصد آمیلوپکتین و 28 تا 29 درصد آمیلوز دارد، آندوسپرم ذرت مومی تماماً از آمیلوپکتین تشکیل شده که حالت چسبنده ای دارد و نرم هم هست. ذرت مومی جدا از مصرف خوراکی، در صنایع چسب سازی هم استفاده می شود.
شرایط لازم برای رشد گیاه دما
ذرت با وجود آن که یک گیاه گرمسیری است، نمی تواند آب و هوای بسیار گرم را تحمل کند. مناسب ترین محیط برای کشت آن، ناحیه ایست که دمای آن دست کم به مدت 3 تا 4 ماه متوالی، 21 تا 32 درجه سانتی گراد باشد. در صورتی که دمای اواسط تابستان ناحیه کشت ذرت، کمتر از 18 درجه سانتی گراد باشد یا میانگین دمای تابستان کمتر از 13 درجه باشد، میزان رشد گیاه کاهش یافته و در صورت طولانی شدن کاهش دما، کشت ذرت غیر ممکن خواهد بود.
سایر محصولات :
تحقیق در مورد ذرت 19 ص
تحقیق در مورد ذرت 19...
تحقیق درباره نقش تفلون به عنوان یک پلاستیک صنعتیتحقیق درباره نقش...
تحقیق درباره نقد و بررسی تاریخ ایران از سقوط ساسانیان تا خلافت عباسیتحقیق درباره نقد و بررسی تاریخ...
تحقیق درباره نفت خامتحقیق درباره نفت خام...
تحقیق درباره نظریه های گرسنگی تشنگی تحقیق درباره نظریه های گرسنگی...
وکتوروکتور...
تحقیق درباره نظریه نقطه تثبیت بیماری چاقیتحقیق درباره نظریه نقطه...
تحقیق درباره نانوتکنولوژی.rtfتحقیق درباره نانوتکنولوژی.rtf...
تحقیق درباره نانو فناوریتحقیق درباره نانو...
تحقیق درباره ناصر خسرو قبادیانی تحقیق درباره ناصر خسرو قبادیانی ...
تحقیق در مورد دیدگاه رشد عصبی در آموزش و یادگیری 12 صتحقیق در مورد دیدگاه رشد...
تحقیق درباره میکروکنترلر 16 Atmegaتحقیق درباره میکروکنترلر 16 Atmega...
وکتور پروانهوکتور پروانه...
تحقیق درباره میزان مقاومت بدن انسان در مقابل برق گرفتگیتحقیق درباره میزان مقاومت بدن انسان در...
تحقیق درباره میزان تحصیلات اولیای دانش آموزان دبیرستان شهید مطهری منطقه 2تحقیق درباره میزان تحصیلات اولیای دانش...
تحقیق درباره میز هیدرولیکی و کاربرد آنتحقیق درباره میز...
تحقیق درباره میرزا کوچک خان جنگلی تحقیق درباره میرزا کوچک خان جنگلی ...
وکتور پروانهوکتور پروانه...
تحقیق درباره میدان های الکترومغناطیسیتحقیق درباره میدان های الکترومغناطیسی...
تحقیق در مورد دیود 16 صتحقیق در مورد...
تحقیق درباره مکانیک خاک تحقیق درباره مکانیک خاک ...
تحقیق درباره مولویتحقیق درباره مولوی...
تحقیق درباره مولوی 2تحقیق درباره مولوی 2...
وکتور پروانهوکتور پروانه...
تحقیق درباره مولد های نوری و کاربرد آنهاتحقیق درباره مولد های نوری...
تحقیق درباره موقعیت منطقه آباده از نظر زمین شناسی و اکتشاف تحقیق درباره موقعیت منطقه آباده از نظر...
تحقیق درباره موسیقی هنر ایرانیتحقیق درباره موسیقی هنر...
وکتوروکتور...
تحقیق در مورد دیدگاه امیل دورکیم درباره انحرافات 11 صتحقیق در مورد دیدگاه امیل دورکیم...
تحقیق درباره موزه ملی ایرانتحقیق درباره موزه ملی ایران...
تحقیق درباره موتورهای DC.Docتحقیق درباره موتورهای...
تحقیق درباره مهندسی زلزله تحقیق درباره مهندسی...
تحقیق درباره مهدی بازرگان تحقیق درباره مهدی بازرگان ...
تحقیق در مورد دوراندیشی در انتخاب همسر 33 صتحقیق در مورد دوراندیشی...
تحقیق درباره مهدی اخوان ثالثتحقیق درباره مهدی اخوان ثالث...
وکتور درختوکتور درخت...
تحقیق درباره منابع الهام هنرهای آرنوو سرآغاز طراحی قرن بیستمتحقیق درباره منابع الهام هنرهای آرنوو...
تحقیق درباره مقایسه چگالی حالت ها در نیم رساناهای سه دو یک و صفر بعدیتحقیق درباره مقایسه چگالی حالت...
تحقیق درباره مقایسه میانگین ها تحقیق درباره مقایسه میانگین ها...
تحقیق درباره مقاومت به خوردگی برای 3 نوع فولاد میکروآلیاژی و 2 نوع فولاد ساده تقویت شدهتحقیق درباره مقاومت به خوردگی...
تحقیق درباره مقام والای زن تحقیق درباره مقام والای زن...
تحقیق در مورد دلایل گرم شدن زمین و پیامدهای زیست محیطی آن 69 صتحقیق در مورد دلایل...
تحقیق درباره مقابله با افسردگی .DOCتحقیق درباره مقابله با افسردگی...
تحقیق درباره مفهوم واقعی تغییر جنسیت و عواقب آن.RTFتحقیق درباره مفهوم واقعی تغییر جنسیت...
تحقیق درباره مفهوم و معنی واقعی انتظار امام زمان عجتحقیق درباره مفهوم و معنی واقعی انتظار...
تحقیق درباره مفهوم نقطه سر به سر نقدیتحقیق درباره مفهوم نقطه سر به...
تحقیق درباره مفهوم مهندسی مجدد سازمان هاتحقیق درباره مفهوم مهندسی...
تحقیق درباره مفهوم مشارکت انتخاباتی تحقیق درباره مفهوم...
تحقیق درباره مفهوم ستون فلزی تحقیق درباره مفهوم ستون...
پاورپوینت در مورد برق خودروتحقیق در مورد بررسی سری فوریه
تحقیق در مورد درخت فندق و درخت گردوی ایرانی 18 ص
تحقیق درباره کنتاکتورها
پاورپوینت در مورد بخش مراقبتهای ویژه ccu
تحقیق در مورد آزمکانیک خاک
تحقیق در مورد بررسی سری فوریه
تحقیق در مورد بررسی اعضای کششی در قابهای فلزی
تحقیق درباره بررسی مسایل مهم اقتصاد آفریقا در رابطه با سنگ های قیمتی
تحقیق در مورد سیب 13 ص
توضیحات بیشتر - دانلود
تحقیق در مورد فرهنگ بازاریابی
تحقیق در مورد عوامل ضد تغذیه ای و بیماری زا در لگوم ها 27 ص
تحقیق در مورد عملکرد بذر
تحقیق در مورد علل ظهور وسقوط رضاخان 64 ص
طرح توجیهی عقیق تراشی 12 ص
کلمات کلیدی :ایالا محده آمریکا سانی گراد باشد ردیف دانه دارد درجه سانی گراد این نوع دانه های آندوسپرم این برگ های دندان اسبی محده آمریکا ایالا محده رشد گیاه گراد باشد آندوسپرم نشاسه شیرین آمریکا دندان اسفاده انواع ایالا
- ۹۶/۰۹/۱۰